Kategorijas
Meklēšanas vēsture

Pēc jūsu pieprasījuma nekas nav atrasts

Atrast

Pasūtījuma statuss

0

Favorīti

Pievienots izlasei
Jūs neesat pievienojis preces saviem favorītiem
Iet uz izlasi
Saistītās kategorijas
0

Grozs

Pievienots grozam
Iet uz grozu
Saistītās kategorijas
Preču Katalogs Akcijas

Privātmājas fasādes siltināšana ar Weber materiāliem

30 marts 2023

Jaunceļamām ēkām un būvēm, kam paredzēts veikts fasādes papildu siltināšanu un vizuālā izskata atjaunošanu, visbiežāk tiek izvēlētas kompozītsistēmas jeb ETICS risinājumi.  Sarunvalodā ETICS dēvē arī par plānā apmetuma sistēmu, kas liek domāt, ka izolāciju klāj tikai aptuveni 5-7 mm biezs apmetums.

WeberMin fasādes sistēmas šķērsgriezums. Lai gan armējošais apmetums uz siltinājuma ir veidots no piecu milimetru armējošā apmetuma un 2-3 mm dekoratīvā apmetuma, sistēma ir izturīga un paredzēta ilgstošai kalpošanai.

Ilgmūžīgās un kvalitatīvās fasādes pamats ir stiprs, elastīgs un salizturīgs armējošais apmetums, kas pasargā siltumizolāciju un veido stabilu fasādes apmetuma pamatslāni. weber.therm 310 uz ēku fasādēm būs noturīgs gadu desmitiem ilgi, tas saglabās savas teicamās ekspluatācijas īpašības arī agresīvā vidē un uzklāts uz ēku cokoliem.

Vairāk nekā 90% no kopējā plānā apmetuma fasāžu tirgus veido tieši izplatītākās sistēmas ar EPS un minerālvates izolācijas plāksnēm. Tam, kāpēc priekšroka tiek dota šāda apmetuma fasādēm, ir vairāki iemesli. Pirmkārt, šādas ETICS sistēmas ir izdevīgākas par alternatīvām metodēm un to izbūves laiks ir īsāks. Otrkārt – apmestā virsma ir salīdzinoši viegli kopjama un, ja nepieciešams, mazgājama un pārkrāsojama. Tomēr ir zināma skepse par sistēmu kalpošanas laiku – vai  šāda fasāde iztur mehāniskus bojājumus, mūsu agresīvo klimatu un netīrumus?

Siltumizolācijas sistēmās galvenokārt izmanto putupolistirola (EPS) un minerālvates siltumizolācijas loksnes. Šie izolācijas materiāli tirgū pazīstami visilgāk un iemantojuši lielu patērētāju uzticību. Ēka, kurā teju pirms 60 gadiem pirmo reizi tika izmantota šāda veida siltināšanas sistēma, joprojām ir tehniski labā stāvoklī. Tas ir labs apliecinājums faktam, ja apmetuma fasāde izveidota pareizi, tā kalpos gadu desmitiem ilgi.


Daži ražotāji piedāvā sistēmas ar fenolisko putu situmizolāciju (Kingspan Kooltherm K5), kokšķiedras vati, PIR plāksnēm vai pat ar putu stiklu. Šķērsgriezumā šie ETICS risinājumi ir salīdzinoši līdzīgi, taču, lai izvēlētos piemērotāko sistēmu, jāņem vērā objekta vajadzības un ēkas konstrukcija.

Lielākoties visas sistēmas tiek testētas atsevišķi saskaņā ar starptautiskajām prasībām – to apliecina atbilstošais ETA sertifikāts. Testēšanas laikā tiek pārbaudīta arī sistēmas triecienizturība un izturība pret aukstuma cikliem.

Visos Weber ETICS risinājumos nepieciešams vismaz piecus milimetrus biezs armējošais slānis, kas, salīdzinot ar citiem ražotājiem, ir nedaudz vairāk, taču tam ir savas priekšrocības. Pateicoties biezākai un stiprākai apmetuma kārtai, lielākajai daļai Weber sistēmu ir augstākā, pirmās kategorijas triecienizturība, kas nozīmē, ka triecienizturība ir vismaz desmit džouli. Tas ir līdzvērtīgi 1 kg smagas tērauda lodes nomešanai no viena metra augstuma, kas normālos apstākļos apmetuma fasādei ir pilnīgi pietiekami.

Izstrādājot Weber armējošās javas weber.therm 310 receptūru un veicot materiāla testus, daudz uzmanības tika veltīts materiāla spējai ilgtermiņā saglabāt savu stiprību arī mainīgos laikapstākļos un nodrošināt paaugstinātu triecienizturību.

Triecienizturības testa paraugi VTT laboratorijā Somijā. Visi testējamie paraugi izturēja 100 salizturības ciklus (pirms trieciena testa veikšanas paraugs tika turēts ūdenī, sasaldēts, atkausēts, utt. 100 reizes). Weber risinājums pārbaudi izturēja izcili. Tas bija brīvprātīgs tests, kas ir stingrāks par ETA prasībām.

Lielāks armējošā apmetuma slāņa biezums nodrošina arī labāku izturību pret skarbajiem ziemeļvalstu klimatiem, kur fasādes virsmas temperatūra sezonas laikā svārstās no -25°C līdz +50°C. Īpaši intensīvas temperatūras svārstības vērojamas pavasarī un rudenī. Lai gan Centrāleiropas standarti nosaka, ka sistēmā ir jāpārbauda 30 aukstuma cikli, Weber produkti un risinājumi izstrādāti pēc daudz augstākiem standartiem, saglabājot izturību un izturību pat pēc 100 aukstuma cikliem.

Weber garantē 100 aukstuma ciklus standarta ETICS fasādes risinājumiem – tas nozīmē, ka ar Weber apmetumiem apdarināta fasāde mūsu klimatiskajos apstākļos kalpos gadu desmitiem ilgi.

Parasti vietās, kur nepieciešama papildus siltinātas fasādes izturība pret mehāniskiem bojājumiem, armējošā apmetuma kārtā rekomendē iestrādāt papildus slāni ar stiklšķiedras sietu. Lai pārliecinātos par metodes efektivitāti, weber.therm 310 triecienizturība ar diviem sieta slāņiem ir testēta Somijas laboratorijā un nodrošina vismaz 30 džoulu triecienizturību.


Klimatiskie apstākļi, kuros mēs dzīvojam, ierobežo arī periodu, kad varam kvalitatīvi veikt fasādes siltināšanas darbus iztiekot bez papildus apsildes būvlaukumā. Lai atvieglotu darbu rudens-ziemas periodā, izstrādāta armējošās javas weber.therm 310 ziemas versija – weber.therm 310 Quick. Materiālu var iestrādāt temperatūrā, kas nav zemāka par 0° C, taču 6 stundas pēc iestrādes temperatūra var pazemināties līdz -5° C un pēc 24 stundām attiecībā uz temperatūru ierobežojumu vairs nebūs. Jā, tas nepalīdz pilnībā atteikties no papildus apsildes aprīkojuma izmantošanas objektā, taču, ja naktī pēc darba veikšanas nav gaidāms temperatūras pazeminājums zem -5° C, tad nakts periodā apmesto fasādi var atstāt bez papildus apsildes.

Ar javu weber.therm 310 Quick var veikt arī fasādes vates vai EPS lokšņu pielīmēšanu, ja temperatūra nenokrīt zem 0° C. Siltumizolācijas lokšņu pielīmēšanai pie zemākam temperatūrām (līdz -10° C) paredzēta speciāla līmjava weber.vetonit 408.

Būvniecība
Mēs izmatojas sīkdatnes. Tās palīdz uzlabot Jūsu mijiedarbību ar vietni